Question

i can't hear any of my tracks. they play but no sound...

  • 25 November 2014
  • 25 replies
  • 23287 views

when i play my tracks they play but no sound

25 replies

Same here, some play sound and some don't.
Whenever I play some playlist on the app ,,, after every 2 to 3 songs the sound stops but the track keeps playing,,, I have to press the pause and play in order to get the sound back...And I am currently using IOS.
same! i try to play some of my music and i plays but there is no sound! https://soundcloud.com/erictwo
This same thing happens to me. I can see the time going along with the orange bars moving. No sound plays. My flash is up to date and I use safari. Headphones in or out nothing plays. itunes works and so does youtube
Userlevel 7
Badge +3
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
Hi toques,

Hmm, let's see - are you sure there is no Flash-blocking plugin (what Safari calls "Extensions", I believe Firefox calls plugin) installed on your system? Also, are you going through an external audio interface, or are you using the onboard sound card of your computer?

Looking forward to hearing from you.

Cheers,
Mathis
Userlevel 7
Badge +3
Hi there,

If there are any remaining playback issues, please make sure to apply our basic troubleshooting steps. Also, if you're using an external audio interface, please try unplugging that and choose the internal audio card as the default sound card. This will help isolating the issue further.

Cheers
Mathis

@Marci Philbin - If it is only one track, I'm suspecting it is the way it was recorded (stereo / mono) - i.e. the channels are deleting each other out, and some devices fail to even that out. To solve this, you'd need to apply phase inversion on your track.
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
sort of same can hear all my tracks just nothing else on soundcloud...
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
Same problem NO SOUND! not solved .
same! i try to play some of my music and i plays but there is no sound! https://soundcloud.com/erictwosame! i try to play some of my music and i plays but there is no sound! https://soundcloud.com/erictwo really help me!
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
Having the same issue. Any other ideas? The recorder on my computer works, but not this...
try to "unmute" the browser tab
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
My track plays without sound but!!!

https://soundcloud.com/search/sounds?q=nishant%20akshar
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
I have the same problem!
No sound on soundcloud.
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
Just started happening to me all of the sudden as well.
Userlevel 7
Badge +3
Hi guys,

Sorry to hear about the troubles. Let's see. Have you taken a peak at this conversation and followed the steps outlined? If so, can you explain a bit further what exactly happens when you try to play tracks, which tracks are the ones that you cannot hear (feel free to provide links) - the more details we have around this, the better we can help.

Looking forward to hearing from you.

Cheers,
Mathis
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
Same problem NO SOUND

If you’re using a Mac, this is the solution:

  1. System Preferences
  2. Sound
  3. Output - select “Internal Speakers”
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
The same problem - no sound anymore
I have same problem.I cant hear any things they paly but without any sound.please help me
https://soundcloud.com/nasimaz

For me it worked again after a time, just be patient. :)

I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
I have this problem with only one of my tracks - you can hear it with headphones, but not without. What did I do wrong? Thanks!
Whenever I play some playlist on the app ,,, after every 2 to 3 songs the sound stops but the track keeps playing,,, I have to press the pause and play in order to get the sound back...And I am currently using IOS. same here, in app and in safari and in chrome on iOS...
Userlevel 7
Badge +3
Hi Rob,

Hmm, pretty strange actually. Kind of a long shot, but can you make sure the onsite volume is not muted? http://cl.ly/image/091y2U3z0Y34

If this is not the case, next thing I would recommend to a) try a different browser, and b) if you have an external audio interface, switch the default audio source from the external interface to the onboard soundcard - this will help isolating the root cause of this.

Hope this helps.
Cheers,
Mathis
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
I have the same problem this works for me on safari but not on firefox. So I'm guessing its firefox but what do I do? it use to work fine
I'm having this problem with Opera web browser, but only on my Gateway; my laptop Opera plays Soundcloud just fine. Google on my Gateway plays it just fine. So it's just the Opera browser on my Gateway (win 7) that is not playing the tracks.

Reply