Answered

Can't add an image to my track

  • 14 January 2019
  • 5 replies
  • 87 views

Any time I attempt to add an image to my new track it just closes the image selection and adds nothing. I've since tried to edit images for previous tracks and the same thing happens. I tried the basic troubleshooting suggested in the help section. Updating Flash, firewall, and alternate browsers. Still nothing.
icon

Best answer by Mathis 15 January 2019, 11:25

Hi everyone,

We've received reports about replacing images on the platform not working properly last night - this has now been fixed and I can only assume that this has fixed initial uploads as well.

Great workaround @Sygon - it's always helpful to have a clean and well organized ID3tag anyways (that's my 2 cents), and in this case, it's been helpful to work around a different issue. Great stuff!

If image uploads don't seem to work during the upload, you can also try to upload the artwork in the track's edit mode after the upload has finished and you've saved (after clicking on the small "pen" icon under the waveform), or directly on the track page by scrolling over the field where the artwork would show an click on "Upload image". If one way to upload it fails, another way might still work (depending on what's broken).

Also, quick note about your recent uploads: Before sharing to Facebook and Twitter, make sure to run the track URL through their debugging tools to make sure they fetch the current image when sharing.

Facebook: https://developers.facebook.com/tools/debug
Twitter: https://cards-dev.twitter.com/validator

Cheers
Mathis
View original

5 replies

We're having the same issue but nothing is posted on http://status.soundcloud.com/. Please advise on when the issue is fixed. It looks like a lot of others are having the same issue. Thank you.
I'm having this issue too. Really infuriating that the staff aren't aware of this yet.
We are having the same issue right now as well. Can't add or edit Album artwork. Tried different browsers as well as deleting history content.
@Providence Baptist Church I think I figured out a temporary solution. Download MP3tag and attach your artwork to any mp3 file (doesn't matter which) then upload it to SC. Your artwork will be uploaded automatically. Then at the top of the page it should say something along the lines of "Use a high quality file format for better compatibility." Click the button that says "Replace file" or "Replace audio" then upload your wav or aac etc. file there. Your artwork should stay and your track should be fine. Hope they fix it soon.
Userlevel 7
Badge +3
Hi everyone,

We've received reports about replacing images on the platform not working properly last night - this has now been fixed and I can only assume that this has fixed initial uploads as well.

Great workaround @Sygon - it's always helpful to have a clean and well organized ID3tag anyways (that's my 2 cents), and in this case, it's been helpful to work around a different issue. Great stuff!

If image uploads don't seem to work during the upload, you can also try to upload the artwork in the track's edit mode after the upload has finished and you've saved (after clicking on the small "pen" icon under the waveform), or directly on the track page by scrolling over the field where the artwork would show an click on "Upload image". If one way to upload it fails, another way might still work (depending on what's broken).

Also, quick note about your recent uploads: Before sharing to Facebook and Twitter, make sure to run the track URL through their debugging tools to make sure they fetch the current image when sharing.

Facebook: https://developers.facebook.com/tools/debug
Twitter: https://cards-dev.twitter.com/validator

Cheers
Mathis

Reply